Hosty zpovídá moderátorka Michala Hergetová

Praha, 18. června 2021 – V pojišťovnictví a finančním sektoru je ve zvyku zaměřovat se čistě na jednotlivá témata, různé druhy pojištění, průběh likvidace, spokojenost zákazníků. Česká asociace pojišťoven se rozhodla přijít s novou platformou ČAP Insurance Talk, kde v rámci dvacetiminutových komorních rozhovorů s mimořádnými osobnostmi nejen z pojišťovnictví, bude přestavovat vizionářské nápady, zkušenosti velikánů českého i zahraničního trhu a stavět tak most mezi pojišťovnictvím a dalšími obory. O rizicích a jak jim předcházet, o vizích do budoucna nebo o inovacích bude hovořit moderátorka Michala Hergetová. Rozhovory budou k dispozici jak ve video formátu, tak na všech podcastových platformách.

„Na českém pojišťovnickém trhu chybí odlehčené zajímavé rozhovory, mozaiky osobností, které jsou z různých částí sektoru, ale které sahají i daleko za jeho hranice. Prostor pro taková setkávání na trhu chyběl a my jsme se ho rozhodli zaplnit,“ říká k projektu Jan Matoušek, výkonný ředitel České asociace pojišťoven a dodává? „Dynamiku rozhovorů zajistí zkušená moderátorka, která má mimořádný ekonomický přehled i díky své dlouholeté praxi  a já jsem potěšen, že přijala do tohoto projektu pozvání a stala se jeho tváří.“

Mezi prvními osobnostmi, které přijali pozvání do ČAP Insurance Talk, je Luciano Cirinà, regionální CEO Generali pro Rakousko, střední a východní Evropu, Rusko a člen řídícího výboru Generali. V rozhovoru například zmiňuje zajímavou spojitost Franze Kafky s Generali nebo komentuje, jak jeho segment ovlivnila pandemie: „Samozřejmě jsme zaznamenali určité zpomalení v souvislosti s pandemií, ale čekáme návrat k normálu. Potenciál propojištěnosti dříve či později přijde na úroveň zbytku EU.“ Dále vysvětluje, z jakého důvodu je v České republice menší propojištěnosti, jak Češi vnímají rizika a jak přistupují k produktům jako je životní pojištění nebo penzijní fondy.   

Dalším červnovým hostem se stala Renata Mrázová, jejíž rozhovor bude k dispozici na všech zmíněných platformách koncem června. S moderátorkou hovořila nejen o rozdílech českého a holandského trhu a mentality obecně, ale také o současně velmi skloňovaném tématu diverzity a zastoupení žen na vysokých pozicích. Jaké to vlastně je být tak vysoce postavenou ženou mezi mnoha muži? Současná Chief People Officer ve společnosti Home Credit International, ale také jedna z nejvýznamnějších žen nejen českého pojišťovnictví otevřela s moderátorkou mnoho dalších zajímavých témat.

Kde můžete sledovat ČAP Insurance talk?

Informace ke všem dílům naleznete na stránkách https://www.cap.cz/tiskove-centrum/cap-insurance-talk

Nové video bude vždy dostupné na YouTube https://www.youtube.com/channel/UC4v5sVjzBaayKq2ed4xT9Pw/videos

Rozhovory v podobě podcastů budou k dispozici na všech podcastových platformách (Apple PodcastsGoogle PodcastsSpotify aj.).

RSS feed: https://anchor.fm/s/5c5db464/podcast/rss

Kdo bude dalším hostem?

Můžete nám i Vy posílat své návrhy zajímavých hostů, rádi je oslovíme.